Tools NL

© D. Vansteene - Ecomusée du Bois-du-Luc
© D. Vansteene - Ecomusée du Bois-du-Luc
© S. Dhote - MBM Raid Bassin Minier
© S. Dhote - MBM Raid Bassin Minier

Met ICI wordt een rondleiding door het Frans-Belgische mijnbekken kinderspel. Er zijn verschillende complementaire tools tot uw beschikking !

De ontdekkingskaart

Met de ontdekkingskaart van ICI maakt u een ontdekkingstocht op 160 sites die van onze industriële cultuur getuigen. Deze 160 sites zijn verdeeld over 5 thematische routes en 3 fietsparcours die u naargelang uw belangstelling kunt verkennen. 

De ontdekkingsgids

In de 300 pagina’s tellende ontdekkingsgids staan de sites van de 5 thematische routes van de ontdekkingskaart beschreven. Bij elk van de 160 sites is een inleiding en praktische informatie om uw reis voor te bereiden. Ook vindt u er originele thematische artikelen om de industriële cultuur nog beter te leren kennen !

De ontdekkingsfolders

Bij de verschillende parcours van ICI horen ontdekkingsfolders die u kunt "afdrukken". U vindt deze folders in de rubriek "Beschikbare tools" bij elke uitgebreide inleiding van een geselecteerd parcours via de zoekfunctie "Een parcours zoeken".

Mobil’ICI

Binnenkort beschikbaar !
 
ICI heeft voor de zomer een ontdekkingstool ontwikkeld die zijn weerga niet kent en die u kunt downloaden op uw AppStore of kunt lenen bij het Pass en in Oignies !
 
Met deze voor Iphone geogelokaliseerde multimediagids kunt u een selectie sites van het gebied ontdekken. Deze sites, tussen het reële en het virtuele, zijn voorzien van een ontdekkingsparcours van circa 1 uur, waarbij u helemaal ondergedompeld wordt in de industriële cultuur via toegevoegde realiteit en 3D.
 
Als regisseur van uw rondleiding hoeft u na uw verkenningsreis enkel te surfen naar de 3D-kaart van ICI om de foto’s en opmerkingen te bekijken die u tijdens uw rondleiding naar wens kunt maken !