Mobil’ICI

© Pass - Orbe
© Pass - Orbe
© S. Fredriksson - Orbe
© S. Fredriksson - Orbe
© C. Vrammout - Pass
© C. Vrammout - Pass

Mobil’ICI is een geogelokaliseerde multimediagids die een ludieke dimensie geeft aan de ontdekking van het traject van de industriële cultuur. Het bezorgt de bezoeker een geheel immersieve ervaring en draagt bij aan de verbetering van de waarneming van het landschap van het mijnbekken in al zijn facetten. Dankzij de interactieve 3D-technologie ontcijfert Mobil’ICI het gebied en begeleidt het de bezoeker bij zijn ontdekking. De tool beschikt over een intuïtieve ergonomie die het gebruik ervan ter plekke vergemakkelijkt.

Een uitgebreid en gediversifieerd gebiedsaanbod

Mobil’ICI nodigt u uit om de grote historische sites van het mijnbekken volledig te doorkruisen. U krijgt de mogelijkheid om steden en natuur te verkennen en talrijke opmerkelijke herinneringspunten van het industriële verleden van onze regio te ontdekken.

Raak vertrouwd met ICI

Mobil’ICI stimuleert ontdekkingstochten van het gebied en stelt iedereen in staat om bij te dragen aan de overdracht van deze cultuur die ons verenigt.
Vóór de rondleiding kunt u het landschap in 3D verkennen dankzij de kaart en selecteert u de verschillende parcours van de multimediagids die het meest aan uw verwachtingen voldoen.
Na afloop van uw rondleiding op het terrein kunt u inloggen op een gepersonaliseerde ruimte op dezelfde 3D-kaart en ter plekke de tijdens uw verkenningstocht verzamelde inhoud ontdekken.

Hoe kan ik Mobil’ICI ontvangen ?

Hebt u een Iphone ?
 
Vanaf 21 juli 2012 logt u in op de AppStore en downloadt u de applicatie.
 
Deze applicatie heeft zeer veel content. Download de verschillende multimedia parcours die u wilt afleggen met een WIFI-verbinding vanaf uw mobiel alvorens u te begeven naar de betreffende plek en geniet volop van de multimedia-ervaring.
 
Hebt u geen Iphone ?
 
Vanaf 21 juli 2012 kan Mobil’ICI ook worden geleend !
ICI kan rekenen op een netwerk van actieve partners die ervoor zorgen dat bezoekers toegang hebben tot de applicatie. Om aan het avontuur deel te nemen, gaat u naar de onthaal van deze partnerinstellingen (informeer vooraf naar de openingstijden) en vraagt u naar Mobil’ICI. Het lenen van het toestel (één per gezin) is gratis en is mogelijk via een borgsysteem.
 

Het distributienetwerk van Mobil’ICI wordt geleidelijk aan uitgebreid.

Vandaag krijgt u toegang tot Mobil’ICI via :

- Pass
 
> Rue de Mons 3, 7080 Frameries (België).
 
Voor informatie over de openingstijden : www.pass.be
 
 en binnenkort...
 
- Site 9-9 bis te Oignies
 
- Bois du Cazier